Hírek

Pályázaton nyertünk

A HUMUSZ Szövetség 2022-ben pályázatot írt ki óvodák számára a környezettudatos nevelés népszerűsítése kapcsán 

  • intézményenként 1 db elnyerhető komposztáló keretre, 
  • intézményenként egy csoport/osztály számra egy interaktív “komposztálással a jövőért” foglalkozásra
  • továbbá a Humusz Szövetség komposztmesterével szakmai segítségnyújtásra és mentorálásra konzultációs lehetőséget biztosít, mellyel segíti a nyertesek munkáját.

Pályamunkát nyújtottunk be, bízva benne, hogy ÖKO Iskolánk és környezettudatos Óvodánk szemléletéhez szervesen kapcsolódó komposztálási projektben sikerrel indulhatunk.

Örömmel számolunk be arról, hogy a pályázaton azon kevesek egyike lehettünk, akik komposztáló keretet nyertünk. Az ehhez kapcsolódó interaktív foglalkozásra február elején került sor Pillangó csoportunkban. A tiszta életkorú nagycsoportos gyerekek körében a HUMUSZ Szövetségtől 4 fiatal elhozta számunkra a tavaszt, és interaktív foglalkozásukkal elvarázsolták a gyerekeket. Szemléletes módon, tele játékkal és izgalommal mutatták be a termőföld keletkezésének folyamatát, az ebben résztvevő élőlények szerepét. Közös projektmunkával mindenki elkészíthette virtuális kiskertjét, melyben kiemelt helyet kapott a komposztáló. A délelőtti foglalkozás mozgalmas, új ismereteket hozó és emlékezetes volt, minden pillanata tele vidámsággal. 

Hisszük, hogy a gyerekek számára a tudásátadás ezen formája csak kezdet az ÖKO szemlélet kialakításához.