Hírek

Új “Szent Imrés” lettem!

Ünnepélyes nap ez a mai.  Szent Imre Óvodánk kívül belül megújult, kibővült, köszönhető a Katolikus Egyház Óvodafelújítási Programjának. Igényes, még modernebb környezetben, szeretetteljes légkörben tölthetik itt a mindennapokat a gyerekek. 

A hivatalos átadón jelen volt Dr. Bábel Balázs érsek úr, Soltész Miklós államtitkár úr, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét városunk polgármester asszonya, Papp Zsolt intézményünk igazgatója, óvodánk vezetője Boricsné Józsa Ildikó.

Ovisaink műsorral készültek a vendégeknek. A kisgyermekek személyében maga Szent Imre herceg és udvartartása jött el hozzánk. Az előadásba sok humort és kedvességet csempésztek, megnevettetve minden jelenlévőt.  

Azonban ezen a napon egy hagyományteremtő eseményt is életre hívtunk, hiszen intézményünk névadójának, Imre hercegnek születésnapjára emlékezve ezen alkalmából ünnepélyesen “Szentimréssé” fogadtuk új ovisainkat. 

Az egész napos program díszletében és hangulatában is a középkor lovagi képét varázsolta elénk. A kicsinyek lovagnak, hercegnek, hercegnőnek öltöztek. Megismerkedhettünk régi mesterségekkel: a sajt készítéssel, kenyérsütéssel, bőrözéssel, kovácsolással, lovagolhattak és népi fajátszótéren játszhattak is a gyerekek.

A vidám hangulatú és tartalmas napot az ünnepélyes “eskü” zárta, és az ajándékok átadása. Minden új ovisunk Szent Imrés pólót kapott.